Έκθεση «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων» - Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

ΝΕΑ

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Έκθεση «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων»


Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας προωθoύμε το παρόν email που αφορά στην πρόσκληση για επίσκεψη σχολικών μονάδων και συγκεκριμένα Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού, στην έκθεση με θέμα «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων».

Για το καλύτερο προγραμματισμό των επισκέψεών σας, παρακαλούνται :

α)οι σχολικές μονάδες που ήδη έχουν κανονίσει την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στην έκθεση να το δηλώσουν είτε στο τηλ. 2273021338, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@dipe.sam.sch.gr

β)οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν την εκθεση και δεν το έχουν διευθετήσει να προβούν στην αποστολή αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@dipe.sam.sch.gr, στην οποία να αναφέρουν την ημέρα και την ώρα που τους εξυπηρετεί.

Για οποιαδήποτε ερώτηση /διευκρίνηση, παρακαλώ επικοινωνείτε στο τηλ. 2273021338, κ. Πέλλα Παππά.

Με εκτίμηση
Πέλλα Παππά

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ 

------------------------

Έκθεση
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων
21-31 Μαΐου 2018
Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου
Χατζηγιάννειο Κτίριο
Βλιάμου 21, Νέο Καρλόβασι
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κατά τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης:
Δευτέρα, Τρίτη: 7:30 - 16:00, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 7:30 - 20:00
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτελεί τον αρχαιότερο υπολογιστή. Κατασκευάστηκε τον 2ο αιώνα π.Χ. για να υπολογίζει και να απεικονίζει τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων και βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες, αφίσες, βίντεο και διαδραστικά ψηφιακά εκθέματα τα οποία απεικονίζουν και εξηγούν την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού.
Το υλικό της έκθεσης παραχώρησε ο κ. Ξενοφών Μουσάς, ομότιμος καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο σημαντικότερος μελετητής του μηχανισμού διεθνώς. Η έκθεση έχει πραγματοποιηθεί σε πολλά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα στο εξωτερικό.
Η έκθεση απευθύνεται στο ευρύ κοινό καθώς και σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και Λυκείου. Είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σχολείων όπου θα γίνεται παρουσίαση του μηχανισμού και των εκθεμάτων.
Προγραμματισμός επισκέψεων: τηλ. 22730 82136, κιν. 6972 253516, Ανδρέας Παπασαλούρος