Εργαστήριο «Η Αφήγηση ως Εργαλείο για τη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών» - Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

ΝΕΑ

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Εργαστήριο «Η Αφήγηση ως Εργαλείο για τη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών»


Αγαπητοί συνάδελφοι,
σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. ΓΔ 59/09-05-2018 έγγραφο του Δήμου Σάμου/Γραφείο Δημάρχου, θα υλοποιηθούν εργαστήρια με τίτλο : «Η Αφήγηση ως Εργαλείο για τη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών».
    Στα εργαστήρια αυτά ο κ. Μιχαηλίδης Ανδρέας, μεταφραστής, συγγραφέας και αφηγητής, θα αναλύσει και θα προτείνει τη χρήση αφηγηματικών μεθόδων και δράσεων για τη διδασκαλία αντικειμένων των θετικών επιστημών του Αναλυτικού Προγράμματος, με στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για τα γνωστικά αντικείμενα, αντί αυτά απλά να τους παρατίθενται αυτούσια.
    Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθούν ως παραδείγματα το εργαστήριο «Ιστορίες του Κυρίου Χολμς και άλλα Μυστήρια», όπου η αστυνομική λογοτεχνία και η επίλυση του εκάστοτε μυστηρίου αξιοποιούνται ως οχήματα για τη διδασκαλία ποικιλίας θεμάτων από όλες τις φυσικές επιστήμες, καθώς και το εργαστήριο «Αστρικές Διαδρομές», που εστιάζει στην αστρονομία και την αστροφυσική κάνοντας χρήση της μυθολογίας.
    Τα εργαστήρια χρησιμοποιούν απλά, φορητά υλικά και την προφορική εικονοποιία της αφήγησης, σε περίπτωση που τα υλικά γίνονται πολύ περίπλοκα ή ενδεχομένως επικίνδυνα για να γίνει πραγματική τους χρήση (όπως π.χ. χημικά αντιδραστήρια) και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στο Βαθύ και στο Καρλόβασι αντίστοιχα, πρωινές ώρες.
    Απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων.
    Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εν λόγω διαδραστική έκθεση, να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@dipe.sam.sch.gr, ή να το δηλώσουν τηλεφωνικά στο τηλ. 2273021338 μέχρι και την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 (10.00 π.μ.).
    Οι χώροι καθώς και οι ώρες υλοποίησης των ανωτέρω εργαστηρίων θα προκύψουν από τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων και θα γίνουν γνωστές  έως την Παρασκευή το μεσημέρι.
                               
                               
                            Η Δ/ΝΤΡΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΑΜΟΥ
Ακριβές αντίγραφο                    ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ
Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων

Πέλλα Παππά
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΙΤΗΣΗ