Πρόσκληση ΚΠΕ Λέσβου σεμινάριο "Καινοτόμες δράσεις στην Εκπαίδευση για την Αειφορεία" - Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

ΝΕΑ

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Πρόσκληση ΚΠΕ Λέσβου σεμινάριο "Καινοτόμες δράσεις στην Εκπαίδευση για την Αειφορεία"

Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου , διά των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνουν διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Καινοτόμες δράσεις στην Εκπαίδευση για την Αειφορία».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 στο Καρλόβασι και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σάμου.

Ενδεικτικό πρόγραμμα Σεμιναρίου
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 ,ώρες 17:21:00
Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Ευεργέτουλα:  
Παρουσίαση των προγραμμάτων του ΚΠΕ, καθώς και το νέο ΕΘΔ  του ΚΠΕ Ευεργέτουλα : «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα».
Την παρουσίαση του Δικτύου θα στηρίξει ο κ. Ζούρος Νικόλαος, Αντιπρόεδρος, καθηγητής τμήματος Γεωγραφίας  Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δ/ντής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την εισήγηση (μέσω skype) : «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO:  Ανάδειξη γεωλογικής κληρονομιάς – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση & Αειφόρος ανάπτυξη»).

Εισήγηση-Περιβαλλοντικό εργαστήριο από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙΠΕ Σάμου, κ. Πέλλα Πέλλη Παππά.
Εισήγηση-Περιβαλλοντικό εργαστήριο από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙΔΕ Σάμου, κ. Σοφία Λασκαρίδου.

Τρίτη 27 Μαρτίου  2018 ,ώρες 17:21:00 
•    Δράση Αστρονομίας για εκπαιδευτικούς της Σάμου.Θεωρητική προσέγγιση,  παρουσίαση στο φορητό πλανητάριο και αστροπαρατήρηση με τη βοήθεια του εξοπλισμού που διαθέτει το Κέντρο (φορητό πλανητάριο, τηλεσκόπια).
•    Δράση μελισσοκομίας στα πλαίσια προβολής του Δικτύου που συντονίζει το ΚΠΕ Αρναίας και συμμετέχει το ΚΠΕ Ευεργέτουλα σαν κομβικός συντονιστής.
Η δράση  έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες για τις αρχές και τη φιλοσοφία της μελισσοκομίας, το ρόλο της μέλισσας στο περιβάλλον και τη συνεισφορά της στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, τη χρήση των παραγόμενων προϊόντων  στην καθημερινή ζωή και στην ιατρική καθώς και την επιχειρηματική διάσταση και τα προβλήματα και τις προοπτικές της μελισσοκομίας. Στις δράσεις πεδίου θα δοθεί η δυνατότητα βιωματικής προσέγγισης του θέματος.

    Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα στη Σάμο, αξιοποιώντας  τη μετακίνηση της Παιδαγωγικής Ομάδας του , προτίθεται να υλοποιήσει μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΠΕ για μαθητές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σάμου οι οποίοι, λόγω της νησιωτικότητας, δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν εύκολα ΚΠΕ.
    Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν επιλεγεί να υλοποιηθούν είναι: 1) Αστρονομία για παιδιά και 2) Η μέλισσα δημιουργεί
   
Οι δράσεις για παιδιά θα υλοποιηθούν τις πρωινές ώρες τη Δευτέρα 26/3/2018 και την Τρίτη 27/3/2018.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να συμπληρώσουν τις επισυναπτόμενες φόρμες και να τις αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@dipe.sam.sch.gr, ,μέχρι την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.
   

 Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2273021338.